Z początkiem kwietnia w hotelowej Restauracji Patio pojawiły się aż dwie nowości! Naszych gości zapraszamy do skosztowania dań z nowego, sezonowego menu wiosennego. Na najmłodszych czeka natomiast całkowicie zmienione menu dziecięce – kolorowe i pełne smakowitych potraw. Zapraszamy do wizyty w Restauracji Patio podczas pobytu!
Wiosna to nasz ulubiony czas na kuchni! Przyroda, pobudzona przez pierwsze promienie słoneczne, oferuje nam coraz więcej fantastycznych produktów, za którymi tęskniliśmy całą zimę. W nowym, wiosennym menu przygotowaliśmy aż siedem propozycji, w których główną rolę odgrywają świeże nowalijki oraz… superfoods, czyli „super żywność”, o wyjątkowych właściwościach zdrowotnych. Na talerzach znajdą Państwo młode warzywa, pełne cennych witamin, minerałów i antyoksydantów - liście młodego szczawiu i szpinaku, rukiew wodna, rukola, czosnek niedźwiedzi oraz chrupiące kiełki.
Wśród dań polecamy szczególnie: krem z młodego szczawiu z jajkiem przepiórczym, sałatkę z comberkami królika sous-vide z liczi, rzepą arbuzową i hibiskusowym balsamico, polędwiczkę wieprzową na duszonej, młodej kapuście z dodatkiem foie gras, filet z łososia serwowany z krewetką Black Tiger oraz czekoladowy fondant z dodatkiem tajemniczych ziaren tonki i pudru Matcha. Zapraszamy do pobrania menu wiosennego.
Wsłuchując się w liczne opinie rodziców oraz śledząc najnowsze trendy kulinarne w sferze żywienia najmłodszych, postanowiliśmy zmodyfikować nieco naszą kartę dań dla dzieci. Dodaliśmy nie tylko całkiem nowe, smakowite propozycje, ale zadbaliśmy także o kolorową formę graficzną, pełną ciekawych zagadek i rebusów.
W przygotowaniu nowego menu Szefowi Kuchni tradycyjnie towarzyszył „Krasnal Chrapek”, który wita najmłodszych przy wejściu do Hotelu i Restauracji Patio. Z zapałem podpowiadał nam, jakie nasi mali Goście mają kulinarne marzenia i co lubią najbardziej. To dzięki niemu wśród deserów pojawiły się chrupiące gofry oraz pucharek lodowy z ciasteczkami Oreo.
Nim jednak przejdziemy do deserów zapraszamy na zdrowy, smakowity obiad. Na dobry początek dla najmłodszych mamy domowy rosół z kawałkami kurczaka zagrodowego. Wśród dań głównych znajdują się natomiast paluszki drobiowe w panierce z płatków Corn Flakes, klopsiki z indyka z dodatkiem warzyw, domowe kopytka sezonowe oraz łosoś sous-vide z pysznym sosem malinowym. Zapraszamy do pobrania pełnego menu dla dzieci.
W kwietniu uruchomiliśmy również dla najmłodszych dziecięcą strefę zabaw w hotelowym lobby.
Zapraszamy Państwa serdecznie do degustacji dań z karty menu Restauracji Patio! Do zobaczenia! :)