Wszystkich, którzy uwielbiają poznawać nowe miejsca przez pryzmat lokalnej kuchni zapraszamy na jesienną edycję festiwalu Restaurant Week!
Restaurant Week to jeden z najciekawszych festiwali restauracyjnych na świecie, który dwóch lat zagościł również w Polsce. Najpopularniejsze edycje w ramach tego projektu z sukcesem od wielu lat odbywają się m.in. w Toronto, Nowym Jorku, czy Londynie… W ramach festiwalu od 21 do 30 października będzie można skosztować wyjątkowych, trzydaniowych zestawów menu przygotowanych przez szefów kuchni najlepszych wrocławskich restauracji w wyjątkowej cenie 39 zł!
Wrocław reprezentują tym razem aż 32 lokale, w tym nasza hotelowa Restauracja Patio! Specjalnie na tę okazję Szef Kuchni – Wiktor Moczek, skomponował menu, którego inspiracją były jesienne owoce i warzywa. Dojrzewające w pełnym słońcu, aromatyczne jabłka i śliwki, pełne wartości odżywczych i witamin jeżyny, a także wzmacniające odporność buraki, idealne na jesienne chłody… Wszystkie dania festiwalowego menu są u nas dostępne w wersji bezglutenowej. Poniżej przedstawiamy festiwalowe menu:
Przystawka:
Krem z pieczonych buraków i jabłka / kozi ser / buraki kompresowane z imbirem / chips jabłkowy
Danie główne:
Polędwiczka wieprzowa sous-vide marynowana w oliwie rozmarynowej / konfitura śliwkowa / śliwowica łącka / kopytka dyniowe / skorzonera / czarnuszka
Danie główne wegetariańskie:
Crepsy gryczano-jaglane z tofu w płatkach drożdżowych / jarmuż / pesto z pieczonej papryki / emulsja pietruszkowa
Deser:
Roladka / amaretto / mascarpone / gorące jeżyny / lody waniliowe
Czekamy na Was od 21 do 30 października! Cena za trzydaniowe doświadczenie to jedyne 39 zł. Stoliki rezerwować możecie na stronie www.restaurantweek.pl.