Okres przedświąteczny już chyba na dobre rozpoczęty... U nas w każdym razie praca wre, klawiatury gorące od świątecznego ofertowania. Wigilie firmowe we Wrocławiu i w Restauracji Patio ruszają pełną parą już w przyszłym tygodniu!
Tradycja wigilijna spotkań firmowych już trwale wpisała się co roku w stały kalandarz i cieszy nas bardzo, że co roku spotkania świąteczne cieszą się tak dużą popularnością. Firmy podsunowują wraz ze swoimi pracownikami cały rok pracy, dziękując im za zaangażowanie i pracę zespołową.
Nasza tradycja hucznego obchodzenia świąt Bożego Narodzenia powoduje, że równiez firmy - niezależnie czy polskie czy zagraniczne - identyfikują się z tym obyczajem i organizują w loakalach lub własnych siedzibach spotkania przedświąteczne. Postanowiliśmy podzielić się z naszymi gośćmi chociażby ciekawostkami związanymi z przygotowaniem takiego spotkania.
Zacznijmy od tego, że cały grudzień upływa nam pod znakiem ofertowania, proponowania rozmaitych asortymentów dan wigilijnych i dopasowywania naszej oferty do oczekiwań gości. Mamy swiadomość, że każdy nasz kontrahent dysponuje własnym budżetem na ten cel, dlatego jesteśmy elastyczni i staramy się dopasować propozycje do oczekiwań gości. I choć w naszej ofercie znajdziecie Państwo wiele atrakcyjnych dań takich jak indyk z żurawinie, pierś z kaczki w sosie wiśniowym, zupa grzybowa czy rybna, to i tak najchętniej zamawiane są ryby i barszcz. Króluje oczywiście karp, ale również sandacz na kapuście z grzybami cieszy się niesłabnącą popularnością. Na deser oczywiście ciasta świąteczne (sernik, jabłecznik) własnej roboty ale również pieczone jabłko w konfiturą oraz świąteczny strudel z jabłkami, orzechami i rodzynkami podawany na ciepło, który jest przepyszny!!!
Większośc spotkań ma formę biesiady lub party, dlatego amatorzy przekąsek również znajdą coś dla siebie. Łosoś z marynowanymi grzybkami, śledzik w śmietanie, czy półgęsek wędzony z żurawiną - czyż to nie brzmi zachęcająco???
Zdradzimy jedno - znając jakość i smak naszej kuchnię, oraz wiedząc jak podawane są dania świąteczne - nie możemy przygotowywać ofert przed śniadaniem - czy obiadem - przysłowiowo "na głodniaka". Uwierzcie - dla nas to też jest ciężkie, kiedy piszemy o takim soczystym filecie z halibuta, a właśnie zbliża się pora obiadowa :) Niestety nie mamy okazji degustować wszystkich dań, ale kierując się opiniami naszych gości - wierzymy na słowo że są pyszne :)
Ostatnie wolne przedświąteczne terminy - jeszcze czekają. Zapraszamy i zaręczamy - nasze dania będą pyszne, stół piękne odekorowany, a pachnący choinkowy nastrój utwierdzi Was w przykonaniu że spotkanie świąteczne, to nie tylko obowiązek firmowy, ale również okazja do wspólnego spędzenia chwil, z ludźmi, których codziennie mijamy w pracy...