Wiosna w pełni zawitała do Wrocławia, zatem i w naszej restauracji pojawiło się też nowe, wiosenne menu! Wybierają się Państwo na spacer po wrocławskim Rynku? Serdecznie zapraszamy do skosztowania dań z nowego menu sezonowego.
Po długim okresie zimowym nareszcie możemy zaprosić Was na świeże, wiosenne dania. W nowym menu sezonowym Szef Kuchni – Wiktor Moczek i jego zespół przygotowali siedem całkowicie nowych propozycji. Na talerzach znajdziecie Państwo orzeźwiające, pełne witamin i cennych minerałów nowalijki. Bo kto z nas nie tęskni za chrupiącymi rzodkiewkami, zielonym szczypiorkiem czy aksamitnymi szparagami?
Smakowite przystawki i czosnek niedźwiedzi
Dla miłośników zup przygotowaliśmy krem z młodego ogórka, z prażonymi nerkowcami oraz pesto z czosnku niedźwiedziego. Czosnek niedźwiedzi już od kilku sezonów pojawia się w naszym wiosennym menu nie bez powodu! Jest uznawany za roślinę o niezwykłych właściwościach zdrowotnych, wzmacnia odporność i odtruwa organizm na wiosnę. A ponieważ świeże liście zbiera się właśnie na przełomie kwietnia i maja, to z wielką przyjemnością serwujemy go jako dodatek do naszych dań! Wśród przystawek Szef Kuchni przygotował również wiosenną sałatkę z grillowaną polędwicą wołową, zielonymi szparagami, chrupiącą kalarepą i rzodkwią arbuzową.
Na mniejszy głód proponujemy naszym Gościom wiosenne risotto z… grillowanymi przegrzebkami! Połączenie tych delikatnych owoców morza z nowalijkami – młodymi pieczarkami i kalafiorem, botwinką i szparagami z pewnością wprowadzi Państwa w wiosenny klimat.
Wśród dań głównych znajdą Państwo również indyka zagrodowego na puree z młodej czerwonej kapusty, z dodatkiem kopytek bazylikowych i oliwy szczypiorkowej. To danie, które szczególnie do gustu powinno przypaść Paniom, gdyż na talerzu znaleźć będzie można również jadalne bratki! Dla Panów natomiast proponujemy polędwiczkę wieprzową w szynce parmeńskiej, z pieczarkowym duxelle oraz bobem duszonym na maśle szałwiowym.
Nowości wśród wiosennych dań wieńczy polędwica z dorsza atlantyckiego z grillowanymi krewetkami. Dodatkiem do dania są młode pory duszone z pomidorami, czarna soczewica i groszek cukrowy. Czy to wszystko nie brzmi smacznie?
Delikatny sernik w niecodziennej odsłonie
Kto nie kocha serników? Jest ich tysiące rodzajów, a klasyczny przepis urozmaicany jest przez każdego wedle własnych upodobań kulinarnych. W wiosennej karcie menu proponujemy Państwu puszysty sernik z dodatkiem japońskiej herbaty Matcha. Smak podkreśli salsa truskawkowa z rumem i miętą oraz orzeźwiający sorbet kiwi. Smacznego!
Wszystkie wiosenne potrawy połączone z przytulną atmosferą, kameralnym wnętrzem i profesjonalną obsługą tworzą idealny scenariusz do spędzenia niezapomnianych chwil w gronie najbliższych, jak i spotkań biznesowych. Zapraszamy do degustacji! POZNAJ NASZE MENU.