Wszystkich Gości podróżujących do Wrocławia i nocujących w naszym hotelu serdecznie zapraszamy do degustacji dań z nowego menu sezonowego Restauracji Patio! Pojawiły się z nim składniki charakterystyczne dla wiosenno-letniego sezonu - ukochane przez wszystkich szparagi, kalarepka, młoda marchew, cukinia oraz wiosenne pędy i kiełki pełne cennych witamin... Gwarantujemy - nasze dania nie tylko wygądają cudownie, ale też świetnie smakują!
Wśród autorskich dań Szefa Kuchni – Wiktora Moczka znajdą Państwo dwie rzadko spotykane propozycje w restauracyjnych menu. Pierwszą z nich jest animelka – delikatna grasica cielęca, uważana w wielu krajach, szczególnie Francji i Włoszech za rarytas! W Restauracji Patio serwowujemy ją na zielonych szparagach, z dodatkiem chipsów z regionalnego sera łomnickiego „Krowa w popiele” i młodymi pieczarkami.
Szczególnie polecamy również troć wędrowną, przygotowywaną francuską metodą sous-vide. Trocie pozyskiwane są z dzikich populacji, nie jest to ryba hodowlana, dlatego jest też tak ceniona przez kucharzy i dietetyków. Mięso troci, o pięknej różowej barwie, jest delikatne, zawiera sporo odżywczych tłuszczów i bardzo mało ości. Jej wyborny i delikatny smak podkreślają puree z kalafiora, kiełki groszku oraz emulsja z czosnku niedźwiedziego.
Ale to tylko wycinek naszych nowych propozycji… Czekamy na Państwa z orzeźwiającym kremem z kalarepki, polędwiczką jagnięcą serwowaną w towarzystwie galaretki z soku z brzozy i syropu sosnowego, czy piersią z kurczaka zagrodowego sous-vide, z grillowanymi warzywami sezonowymi.
Wszystkie dania z menu wiosennego przygotujemy dla Państwa również w formie bezglutenowej.